mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Surówka z białej rzodkwi i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Biała rzodkiew i rzodkiewka to bomba witaminowa. Polecam w sezonie zimowym :-)

Surówka z białej rzodkwi i rzodkiewki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z białej rzodkwi i rzodkiewki

 

  • 1 biała rzodkiew

 

  • 4 rzodkiewki

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej rzodkwi i rzodkiewki
Rzodkiew obieram, myję. Ścieram na tarce jarzynowej na oczkach średnich. Rzodkiewki obieram z liści, odcinam ogonki myję, i również ścieram na tarce jarzynowej. Do miseczki przekładam, doprawiam solą , pieprzem, wlewam oliwę z oliwek. Całość mieszam. Jedną rzodkiewkę obieram ze skórki jak jabłko. Z rzodkwi białej skrobaczką do jarzyn odcięłam cienki pasek. Zwinęłam w rulon i zrobiłam różę. Udekorowałam listkami bazylii.
Surówka z białej rzodkwi i rzodkiewki
Przygotowanie rzodkwi i rzodkiewki do zrobienie surówki
Surówka z białej rzodkwi i rzodkiewki
Starta biała rzodkiew na tarce jarzynowej