Surówka z boćwiny ewa52

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na surówkę z boćwiny

Surówka z boćwiny ewa52

Składniki:

Surówka z boćwiny ewa52

 

  • Boćwina 1 pęczek
  • Koperek 1 pęczek
  • Jajko 2 sztuki
  • Ocet 1 łyżka
  • Majonez tradycyjny 1 łyżka
  • Sól, pieprz, cukier wg. uznania

 

Sposób przygotowania:

Surówka z boćwiny ewa52
Boćwinę umyłam, dolną część z buraczkami odcięłam oraz włożyłam do osolonej i zakwaszonej octem wody oraz gotowałam do miękkości, po ugotowaniu gdy już były ostudzone pokroiłam w paseczki i przełożyłam do miseczki, posypałam posiekanym na drobno koperkiem oraz dodałam majonezu, wymieszałam i doprawiłam przyprawami jak i cukrem oraz ponownie wymieszałam. Na koniec wierzch surówki posypałam posiekanym na drobno jajkiem ugotowanym na twardo w osolonej wodzie.

Tagi:

jajko jajka