laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Surówka z botwiny koperku i szczypiorku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawa surówka dodatek do obiadu

Surówka z botwiny koperku i szczypiorku

Składniki:

Surówka z botwiny koperku i szczypiorku

 

  • 45 dag botwiny
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • sok z cytryny
  • 2 łyżeczki śmietany
  • pół opakowania serka homogenizowanego
  • czosnek
  • sól i cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z botwiny koperku i szczypiorku
Zieleninę dokładnie umyć , a następnie osączyć w wody. Przygotować zaprawę -czosnek obrać ,pokroić i rozetrzeć z solą . Śmietanę wymieszać z serkiem homogenizowanym i rozdartym czosnkiem ,doprawić solą i cukrem. Zieleninę drobno posiekać zakwaśić sokiem z cytryny i wymieszać z zaprawą.