dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Surówka z chrupiącem selerem i złocistym jajem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Chrupiąca surówka z niesamowitego selera naciowego z dodatkiem ugotowanego na twardo jajka ze złocistym zółtkiem

Surówka z chrupiącem selerem i złocistym jajem

Składniki:

Surówka z chrupiącem selerem i złocistym jajem

 

  • 4 łodygi selera naciowego
  • 1 jajko
  • 100g dobrej kaszanki przygotowanej wg tradycyjnej receptury
  • sól himalajska
  • pieprze
  • łyzka majonezu lekkiego

Sposób przygotowania:

Surówka z chrupiącem selerem i złocistym jajem
Jajko gotujemy na twardo 10 min, odcedzamy, zalewamy zimna woda. Studzimy, obieramy i kroimy w kawałki. Kaszanke pozbawiamy osłonki, kroimy w kawałki i opiekamy je na suchej patelni by miały chrupiąca skórkę. Selera myjemy, osuszamy, pozbawiamy włókiem i kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Tagi:

jajko jajka seler