nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Surówka z czerwonej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna suróweczka, według mnie najlepiej nadaje się do klusek śląskich. Ale polecam też do innych potraw.

Surówka z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • kapusta czerwona 0,5 główki
  • olej 3 łyżki
  • cebula 0,5 sztuki
  • sok z cytryny 4 łyżeczki
  • cukier 2 łyżeczki
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
1.Kapustę siekamy i sparzamy w gorącej wodzie. Odcedzamy na durszlaku i przekładamy do miseczki 2. Siekamy cebulę na drobną kosteczkę, 3. Dodajemy cebulę do kapusty. 4. Doprawiamy solą, pieprzem olejem, cukrem sokiem z cytryny i surówka gotowa. Przed podaniem warto schłodzić w lodówce, wówczas ma lepszy smak
Surówka z czerwonej kapusty
kapustę obgotowujemy i drobniutko siekamy
Surówka z czerwonej kapusty
Skrajamy cebulę do surówki i mieszamy.
Surówka z czerwonej kapusty
doprawiamy solą, pieprzem, olejem, sokiem z cytryny

Tagi:

kapusta