Karolka86

Karolka86

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 206]

*Surówka z czerwonej kapusty*

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Coś z kuchni śląskiej;););)

*Surówka z czerwonej kapusty*

Składniki:

*Surówka z czerwonej kapusty*

 

  • główka czerwonej kapusty
  • średnia cebula
  • jabłko
  • 2 łyżki octu lub soku z cytryny
  • 2-3 łyżki majonezu
  • cukier,sól,pieprz

Sposób przygotowania:

*Surówka z czerwonej kapusty*
Kapustę drobno poszatkować. Cebulę i jabłko pokroić w drobniutką kosteczkę. Dodać ocet i przyprawy. Na koniec surówkę wymieszać z majonezem (nie koniecznie). Włożyć do lodówki na ok 2h.