Sposób przygotowania:
Surówka z czerwonej kapusty
Czerwoną kapustę należy drobno poszatkować, ugotować w dużej ilości wody, do momentu aż będzie miękka ( około dwie minuty od momentu zagotowania).
Następnie należy kapustę odcedzić, skropić sokiem z cytryny i wymieszać (dzięki temu będzie miała ładny kolor).
Cebulę drobno posiekać. Słonecznik podprażyć na suchej patelni, mieszając od czasu do czasu.
Cebulę i słonecznik dodać do kapusty, wymieszać z 4 łyżkami oleju słonecznikowego i doprawić solą.
Następnie należy kapustę odcedzić, skropić sokiem z cytryny i wymieszać (dzięki temu będzie miała ładny kolor).
Cebulę drobno posiekać. Słonecznik podprażyć na suchej patelni, mieszając od czasu do czasu.
Cebulę i słonecznik dodać do kapusty, wymieszać z 4 łyżkami oleju słonecznikowego i doprawić solą.