Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

fioletowa surówka do obiadu

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 1 średnia marchewka
  • 1 duze jabłko
  • 1 łyżki soku z cytryny
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłko tak samo tylko na grubych oczkach. Kapustę podgotować kilka minut żeby trochę zmiękła i drobno poszatkować. Marchew, jabłko i kapustę wymieszać w jednym naczyniu. Doprawić sokiem z cytryny, sola i pieprzem. Podgrzac wszystko razem i podawać na ciepło. Idealnie nadaje się do rolady z ziemniaczkami, ale także do innych mięs.