VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 781]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczny dodatek do obiadu, mięs czy fast foodów w postaci surówki z czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki i cebulki. Zdrowy zastrzyk witamin w formie surówki.

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 3 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Czerwoną kapustę ścieramy na tarce o średnich oczkach.

Marchewki obieramy i również ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kromy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy razem.

Doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy olejem.

Surówkę odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły. 

Tagi:

kapusta