Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z czerwonej kapusty i papryki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jogurt naturalny można zamienić na majonez.

Surówka z czerwonej kapusty i papryki.

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty i papryki.

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty i papryki.
Kapustę czerwoną bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Jabłko obrać usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki lub w kostkę. Jogurt naturalny wymieszać musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i oliwą. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać jogurt, przyprawić do smaku, wymieszać.