Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z kapusty czerwonej jest bardzo smaczna.

Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą

 

  • 30-40 dag kapusty czerwonej
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 jabłko
  • 1 średnia cebula
  • 1 szkl kukurydzy marynowanej
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą
Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub bardzo drobno posiekać, wymieszać z odrobiną soli. Gdy kapusta puści sok, odcisnąć. Jabłko i marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę bardzo drobno posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.