dagita

dagita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Mimo, że jest z majonezem, używam słowa surówka i jest u mnie jednym z ulubionych dodatków do drugiego dania.

Surówka z białej kapusty

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

  • 1 biała kapusta (mała główka)
  • 1 marchew
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty
Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce na dużych oczkach. Gotować razem w lekko osolonej wodzie do miękkości kapusty, ale pilnujemy żeby się nie rozgotowała.

Odcedzamy, przekładamy do miski i studzimy. Do kapusty dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz majonez i doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z ulubionym mięskiem i ziemniaczkami. Smacznego :)