Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z czerwonej kapusty z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z czerwonej kapusty jest smaczna i zdrowa.

Surówka z czerwonej kapusty z oliwkami

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z oliwkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z oliwkami
Kapustę zetrzeć na tarce o dużych otworach, sparzyć wrzącą wodą lub wymieszać z odrobiną soli i gdy zmięknie, odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasiemme, i razem z obraną marchewką zetrzeć na grubej tarce. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Oliwki pokroić w krążki. Wszystkie składniki surówki wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem.