Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem.

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

 

  • mała główka czerwonej kapusty
  • 2 winne jabłka
  • kawałek pora
  • 1 łyzka majonezu
  • sól, pieprz, 1 łyzeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Kapustę oczyscić, poszatkowac drobno. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o duzych oczkach, pokropić sokiem z cytryny, dodać do kapusty. Kawałek pora (biała część) pokroić drobno, dodać do kapusty. Majonez wymieszać z przyprawami, połączyć z kapustą, dokładnie wymieszać. Odstawić na 30-60 minut w chłodne miejsce.