sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Surówka z jajkiem i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Surówka może być podawana jako dodatek do wędlin lub obiadu

Surówka z jajkiem i porem

Składniki:

Surówka z jajkiem i porem

 

Sposób przygotowania:

Surówka z jajkiem i porem
Pora oczyścić, przekroić i sparzyć w gorącej wodzie. Odczekać aż ostygnie i drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie. Następnie obrać i pokroić. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Połączyć wszystkie składniki, skropić sokiem z cytryny i dodać dwie łyżki majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Najlepiej smakuje schłodzona. Smacznego.