Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Surówka z kalarepki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jarzynowa bomba witaminowa,myślę,że warto wypróbować!

Surówka z kalarepki

Składniki:

Surówka z kalarepki

 

  • 3kalarepki z listkami,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 ogórek zielony,
  • 1 winne jabłko,
  • 1\2kapusty pekińskiej,
  • 1łodyga selera naciowego,
  • 10dag.kiełków sojowych,
  • 5suszonych moreli
  • Sos;
  • 4łyżki oleju,
  • 1łyżka soku z cytryny,
  • mielony imbir,
  • cukier,
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepki
Kalarepki oraz jabłko obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn,pozostałe warzywa oraz morele pokroić w paseczki,kiełki osączyć.Przygotowane składniki połączyć i wymieszać.
Sos;olej wymieszać z sokiem z cytryny,doprawić do smaku imbirem,cukrem,solą i pieprzem i polać surówkę.Podawać ją posypaną posiekanymi listkami kalarepki.