Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Surówka z kalarepki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna i prosta surówka z kalarepki

Surówka z kalarepki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kalarepki

 

  • 2 kalarepki
  • 2 marchewki
  • 2 cebulki dymki
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • Sól
  • Pieprz biały
  • 2 łyżki majonezu

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepki
Kalarepki i marchewki obrać, umyć i osuszyć. Zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Wrzucić do miski. Dymkę oczyścić, opłukać, osuszyć i posiekać w kostkę lub krążki. Wrzucić do warzyw. Majonez zmieszać z cukrem, solą i pieprzem (ilość wg uznania) i polać warzywa. Wymieszać dokładnie i odstawić na 20-30 minut, żeby smaki się przegryzły.Rozłożyć porcje surówki do miseczek i podawać do obiadu. Można posypać koperkiem lub pietruszką.
Surówka z kalarepki
Kalarepki i marchewki obrać umyć i osuszyć Zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej Wrzucić do miski Dymkę oczyścić opłukać osuszyć i posiekać w kostkę lub krążki Wrzucić do warzyw
Surówka z kalarepki
Majonez zmieszać z cukrem solą i pieprzem i polać warzywa Wymieszać dokładnie i odstawić na 20-30 minut żeby smaki się przegryzły