Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Surówka z kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wyśmienita surówka stanowi znakomity dodatek do mięs. O ciekawym smaku, bogata w witaminy. Prosta w przygotowaniu, nie zajmie nam dużo czasu

Surówka z kalarepy

Składniki:

Surówka z kalarepy

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy
Kalarepę obrać i dokładnie umyć następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłko także umyć i obrać i zetrzeć na tarce o mniejszych oczkach. Wycisnąć sok z cytryny, około 1 łyżeczki, dzięki czemu surówka nie ściemnieje. Doprawić solą, cukrem i pieprzem, zalać śmietaną. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut. Podawać jako przystawkę do drugiego dania.