goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Surówka z kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna, lekka i bardzo zdrowa

Surówka z kalarepy

Składniki:

Surówka z kalarepy

 

  • kalarepa 2 sztuki
  • papryka konserwowa 1/2 słoiczek
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • feta 1/2 kostka
  • koperek 1/2 pęczek
  • kiełki sojowe 1 garść
  • jogurt naturalny 4 łyżki
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • sól
  • cukier
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy
Pyszna, lekka i bardzo zdrowa .Kalarepy oczyszczamy, ścieramy na grubej tarce. Następnie dodajemy pokruszoną fetę, pokrojone w plasterki rzodkiewki, posiekaną zieleninę, pokrojoną w paseczki paprykę. Całość delikatnie mieszamy. Surówkę mieszamy z jogurtem naturalnym, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Przed podaniem schładzamy.  

Tagi:

kalarepa