-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Surówka z kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Delikatna surówka z kalarepy z rzodkiewką, ogórkiem konserwowym i koperkiem. Idealna do każdego obiadu. Zarówno do mięsa jak i ryb.

Surówka z kalarepy

Składniki:

Surówka z kalarepy

 

  • 1 większa kalarepa
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek koperku
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy
Kalarepę obrać. Zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach wraz z umytą rzodkiewką i ogórkiem konserwowym. Koperek umyć drobno posiekać i dodać do reszty przygotowanych warzyw.

Surówkę doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać trzy łyżki majonezu.

Dokładnie wszystko wymieszać. Odstawić na około 15 minut aby surówka się trochę przegryzła.