elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Surówka z kapustą pekińską i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z kapustą pekińską i jajkiem

Surówka z kapustą pekińską i jajkiem

Składniki:

Surówka z kapustą pekińską i jajkiem

 

  • 2 główki kapusty pekińskiej
  • 125 ml jogurtu naturalnego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • sól
  • sok z cytryny
  • cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z kapustą pekińską i jajkiem
Oczyścić kapustę i posiekać. Jogurt przyprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny. Polać kapustę. Obrać jajka, pokroić na ćwiartki, ostrożnie wymieszać z kapustą. Posypać pietruszką.