aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Surówka z kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna prosta do wykonania suróweczka do obiadu. Idealna do potraw mięsnych. Polecam ją gorąco każdemu!

Surówka z kapusty

Składniki:

Surówka z kapusty

 

  • kapusta czerwona
  • 3-4 łyżki oleju
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka cukier
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, a następnie ścieramy na dużej tarce. Dajemy do salaterki nasalamy na godzinę solą. Marchewkę i cebulę myjemy i obieramy obieramy i ścieramy na małej tarce. Kapustę wyciskamy z powstałego soku, startą marchewkę i cebulkę. Przyprawiamy solą i pieprzem, oraz dodajemy cukier i mieszamy na końcu z olejem.

Tagi:

kapusta