Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty i jabłka z chrzanem
Kapustę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, oprószyć solą i odstawić. Marchewki i jabłko obrać i zetrzeć również na tarce o średnich oczkach.
Dymki obrać i drobno pokroić, szczypior drobno posiekać.
Chrzan wymieszać z sokiem z cytryny i olejem, przyprawić do smaku solą i cukrem. Kapustę, marchewkę, jabłko oraz posiekane dymki wymieszać razem.
Następnie wymieszać z przygotowanym sosem i posypać szczypiorkiem.
Dymki obrać i drobno pokroić, szczypior drobno posiekać.
Chrzan wymieszać z sokiem z cytryny i olejem, przyprawić do smaku solą i cukrem. Kapustę, marchewkę, jabłko oraz posiekane dymki wymieszać razem.
Następnie wymieszać z przygotowanym sosem i posypać szczypiorkiem.