gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 686]

Surówka z pekińskiej z sosem musztardowo-miodowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta i szybka w wykonaniu surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, cebuli, ogórka i papryki. Polecam przepis.

Surówka z pekińskiej z sosem musztardowo-miodowym

Składniki:

Surówka z pekińskiej z sosem musztardowo-miodowym

 

Sos

  • 1 łyżka miodu,
  • 1 łyżka musztardy chrzanowej,
  • 1 ząbek czosnku,
  • sok z połowy cytryny,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej z sosem musztardowo-miodowym
Kapustę pekińską szatkujemy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę i pomidora kroimy w kosteczkę. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.

Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą. Łączymy z warzywami.

Dokładnie mieszamy tak aby się ładnie sos połączył z warzywami.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego