Sposób przygotowania:
Kolorowa surówka
Kapustę dobrze odciskamy(jeśli bardzo kwaśna można wypłukać ale ostra jest też smaczna).
Kukurydzę osączamy z zalewy. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na dużych oczkach tarki.
Paprykę oczyszczamy i kroimy w małą kostkę. Por oczyszczamy i drobno kroimy.
Drobno też kroimy natkę pietruszki.
Wszystkie składniki łączymy, skrapiamy olejem i doprawiamy do smaku.
Odstawiamy do schłodzenia do lodówki. Podajemy do obiadu.
Kukurydzę osączamy z zalewy. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na dużych oczkach tarki.
Paprykę oczyszczamy i kroimy w małą kostkę. Por oczyszczamy i drobno kroimy.
Drobno też kroimy natkę pietruszki.
Wszystkie składniki łączymy, skrapiamy olejem i doprawiamy do smaku.
Odstawiamy do schłodzenia do lodówki. Podajemy do obiadu.