izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Surówka z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczna, szybka w przygotowaniu surówka. Nadaje się jako dodatek do różnego rodzaju mięs.

Surówka z kapusty kiszonej

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej

 

  • ok. 70 dag kapusty kiszonej
  • 1 szt. marchewka
  • 1 szt. jabłko
  • 1 szt. cebula biała
  • 1 łyżka oleju
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • 1/2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej
Smaczna, szybka w przygotowaniu surówka. Nadaje się jako dodatek do różnego rodzaju mięs.Marchewkę i jabłko umyj, obierz, zetrzyj na tarce. Cebulę również obierz, pokrój w drobną kostkę. Do miski włóż kapustę kiszoną, dodaj starte jabłko, marchewkę, pokrojona cebulę, olej, cukier, wszystko dokładnie razem wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem.