bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 863]

Surówka z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i zdrowa surówka z kiszonej kapusty, polecam ją szczególnie do ryby lub do dań mięsnych. Polecam

Surówka z kapusty kiszonej

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej

 

  • 0,5 kilograma kapusty kiszonej

 

  • 2 marchewki

 

  • 1 cebula

 

 

  • pół pęczka natki pietruszki

 

 

  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, kapustę kiszona odciskamy z nadmiaru soku, drobno siekamy.

Obraną cebulę i pora kroimy w paski, umytą natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy olej, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem, dokładnie mieszamy.