iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna surówka z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wiosenna surówka z kapusty kiszonej

Wiosenna surówka z kapusty kiszonej

Składniki:

Wiosenna surówka z kapusty kiszonej

 

  • 1 garść kapusta kiszona,
  • 1/2 szt papryka czerwona,
  • 1 szt cebula,
  • 1 szt pomidor,
  • szczypiorek,
  • oliwa,
  • pieprz,
  • cukier,
  • 5 szt Oliwki czarne

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna surówka z kapusty kiszonej
Kapustę kiszona lekko odciskamy kroimy nie za drobno. Cebulę obieramy z łupiny siekamy dodajemy do kapusty. Paprykę czerwoną myjemy usuwamy gniazdo nasienne kroimy w kosteczkę dodajemy pokrojone pomidory. Oliwki czarne odcedzamy zalewy i siekamy. Wszystko mieszamy dodajemy posiekany szczypiorek. Doprawiamy cukrem oliwą i pieprzem świeżo mielonym do smaku.Podajemy schłodzone .