ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 187]

Surówka z kapusty marchewki rzodkiewki rzeżuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z kapusty, marchewki, świeżych rzodkiewek, młodej rzeżuchy. W sam raz jako dodatek do dań mięsnych.

Surówka z kapusty marchewki rzodkiewki rzeżuchy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty marchewki rzodkiewki rzeżuchy

 

  • 1/4 główki kapusty
  • 1 marchewka
  • 5 rzodkiewek
  • 2 łyżki rzeżuchy
  • 1 łyżka miodu rzepakowego
  • ok 1 łyżki "cytrynki"
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty marchewki rzodkiewki rzeżuchy
1/4 główki kapusty szatkujemy i solimy, czekamy aż zmięknie i puści sok. Myjemy i obieramy marchewkę oraz trzemy na tarce o drobnych oczkach.

Sześć rzodkiewek pozbawiamy zielonych części oraz ogonków i także trzemy na drobno.

Rzeżuchę kroimy i mieszamy wszystkie warzywa razem. Łyżkę miodu rzepakowego mieszamy z łyżką "cytrynki" i dodajemy do warzyw. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku.
Surówka z kapusty marchewki rzodkiewki rzeżuchy.
1/4 główki kapusty szatkujemy i solimy, czekamy aż zmięknie.
Surówka z kapusty marchewki rzodkiewki rzeżuchy.
Umytą marchewkę trzemy na tarce o drobnych oczkach.
Surówka z kapusty marchewki rzodkiewki rzeżuchy.
Rzodkiewki pozbawiamy zielonych części oraz ogonków i także trzemy na drobno.
Surówka z kapusty marchewki rzodkiewki rzeżuchy.
Łyżkę miodu rzepakowego mieszamy z łyżką "cytrynki" i dodajemy do warzyw.

Tagi:

surówka