Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty marchewki rzodkiewki rzeżuchy
1/4 główki kapusty szatkujemy i solimy, czekamy aż zmięknie i puści sok. Myjemy i obieramy marchewkę oraz trzemy na tarce o drobnych oczkach.
Sześć rzodkiewek pozbawiamy zielonych części oraz ogonków i także trzemy na drobno.
Rzeżuchę kroimy i mieszamy wszystkie warzywa razem. Łyżkę miodu rzepakowego mieszamy z łyżką "cytrynki" i dodajemy do warzyw. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku.
Sześć rzodkiewek pozbawiamy zielonych części oraz ogonków i także trzemy na drobno.
Rzeżuchę kroimy i mieszamy wszystkie warzywa razem. Łyżkę miodu rzepakowego mieszamy z łyżką "cytrynki" i dodajemy do warzyw. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku.