Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1056]

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z kapusty pekińskiej ze słodką nutą marchewki i jabłka świetnie pasuje do dań z drobiu i do ryb.

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką

 

  • 1/2 główki niedużej kapusty pekińskiej
  • 3 marchewki
  • 1/2 małego jabłka
  • sól
  • pieprz
  • majonez. - ilość według uznania

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką
Kapustę pekińską myjemy, osuszamy, szatkujemy, przekładamy do miseczki.

Marchewki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o średnich oczkach.

Jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.

Marchewkę i jabłko dodajemy do kapusty pekińskiej, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy niewielką ilość majonezu.