Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i pora bardzo dobrze komponuje się z różnego rodzaju daniami mięsnymi.

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem

 

  • kapusta pekińska 1/2 szt
  • marchewka 1 szt
  • por 1/2 szt
  • majonez 1 łyżka
  • śmietana 12% 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem
Kapustę pekińską dokładnie myjemy i szatkujemy. Wrzucamy do miski, solimy i odstawiamy na kilka minut.

W tym czasie obieramy marchewkę i ścieramy ją na tarce jarzynowej, a następnie dodajemy do kapusty.

Dodajemy także pora pokrojonego w dość cienkie plasterki. Mieszamy warzywa.

Dodajemy do nich śmietanę i majonez, doprawiamy smaku świeżo zmielonym pieprzem i podajemy. 


Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem
Szatkujemy kapustę, dodajemy startą na tarce marchewkę.