Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo dobra,ostatnio byli u nas znajomi i bardzo im smakowała.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 1\2główki kapusty pekińskiej,
  • 25dag.zielonego ogórka,
  • 1\2puszki groszku,
  • 1zielona papryka,
  • 3ząbki czosnku,
  • 1puszka anchois w korzennej zaprawie,
  • 50ml.półwytrawnego białego wina,
  • 1łyżeczka musztardy,
  • 1łyżka oliwy,
  • ostry sos chili,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę pokroić,ogórek obrać pokroić w cienkie plasterki,a paprykę w wąskie paski.Czosnek przecisnąć przez praskę,groszek osączyć z zalewy.Przygotowane składniki połączyć,dodać fileciki anchois z zalewą,oliwę,wino i musztardę.Doprawić sosem chili i wymieszać.

Tagi:

sosy kapusta