Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lubisz wyrazisty, ostry smak a brakuje Ci pomysłu na surówkę do obiadu, oto przepis dla Ciebie. Idealna na spotkania rodzinne.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 1 główka małej kapusty pekińskiej
  • 2 czerwone cebule
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Szczypta soli
  • ½ łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej

I

Surówka z kapusty pekińskiej
Przygotowanie kapusty pekińskiej oraz ogórków kiszonych.

1. Kapustę drobno szatkuje, przekładam do miski.
2. Ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach, łączę z kapustą.

II

Surówka z kapusty pekińskiej
Przygotowanie cebuli czerwonej

3. Cebulę czerwoną obieram, drobno kroję, przekładam do naczynia. Wlewam ocet jabłkowy, wsypuję cukier puder, mieszam, łączę z kapustą.

III

Surówka z kapusty pekińskiej
Łączenie warzyw z musztardą, jogurtem naturalnym

4. Na koniec do surówki dodaję musztardę, sól oraz jogurt, mieszam dokładnie.

IV

5. Surówka gotowa.
6. Smacznego.