Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę dokładnie umyć oddzielając poszczególne liście. Przekroić na ćwiartki i poszatkować przełożyć do miski. Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać zimną woda , obrać i pokroić w większą kostkę. Kawałek ogórka zielonego po obraniu pokroić w półplasterki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski. Pomidory odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, po dokładnym wymieszaniu.
Przygotować sos;
Majonez połączyć z jogurtem i przyprawami. Wymieszać.
Surówkę przełożyć na półmisek, obficie polać przygotowanym sosem i oprószyć posiekaną natką pietruszki.
Rada;
Sos możemy dodać do sałatki i wymieszać w całości.
Pomidory z puszki możemy zastapić mięsistymi pomidorami tylko należy je sparzyć obrać ze skórki i pokroić w kostkę .
Przygotować sos;
Majonez połączyć z jogurtem i przyprawami. Wymieszać.
Surówkę przełożyć na półmisek, obficie polać przygotowanym sosem i oprószyć posiekaną natką pietruszki.
Rada;
Sos możemy dodać do sałatki i wymieszać w całości.
Pomidory z puszki możemy zastapić mięsistymi pomidorami tylko należy je sparzyć obrać ze skórki i pokroić w kostkę .