Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Surówka zimowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka w przygotowaniu surówka, którą podasz jako dodatek do mięsa. idealna na różne uroczystości lub niedzielny obiad.

Surówka zimowa

Składniki:

Surówka zimowa

 

Sposób przygotowania:

Surówka zimowa

I

Surówka zimowa
Przygotowanie wszystkich warzyw do zrobienia surówki do mięsa.

1. Kapustę, pora, obraną marchew, ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach.
2. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję w drobną kostkę.
3. Do warzyw wlewam oliwę z oliwek, sok z cytryny, wsypuję sól oraz pieprz, dokładnie mieszam.

II

4. Następnie przekładam do naczynia i podaję z mięsem.
5. Gotowe.
6. Smacznego.