iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka z kapusty pekińskiej Ewy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Surówka z kapusty pekińskiej Ewy

Surówka z kapusty pekińskiej Ewy

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej Ewy

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej Ewy
Kapustę pekińska kroimy w paseczki. Cebulę czerwoną siekamy. Seler bulwę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Natkę pietruszki myjemy osuszamy i siekamy. Jabłko nie obieramy i ścieramy na tarce. Składniki mieszamy z sobą. Do słoiczka wlewamy oliwę ok 3 łyżki , sok z cytryny ok 2 łyżeczki , 2 łyżeczki cukru , sól i pieprz do smaku. Mieszamy i sos dodajemy do surówki. Mieszamy i chłodzimy.