gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Surówka z kapusty pekińskiej z mandarynką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Bardzo pyszny dodatek do obiadu albo na kolację.

Surówka z kapusty pekińskiej z mandarynką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z mandarynką

 

  • 1 szt kapusta pekińska
  • 1 szt marchewka
  • 1 szt mandarynki w puszce w zalewie
  • 1 szt papryka żółta
  • 3 gałązki seler naciowy
  • do smaku Sól
  • do smaku pieprz
  • 3 łyzki olej
  • 2 łyzki ocet winny

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z mandarynką
Kapustę myjemy i drobno kroimy.Marchewkę ścieramy na tarce albo w słupki.Paprykę i seler naciowy kroimy. Mandarynki odsączamy. Kapustę lekko solimy mieszamy,do kapusty dodajemy marchewkę,paprykę,łodyżki selera naciowego. Mieszamy kapustę doprawiamy pieprzem,dodajemy olej ,ocet winny i parę łyżek soku z mandarynek,mieszamy. Surówkę podajemy do obiadu. POLECAM!!!!!
Surówka z kapusty pekińskiej z mandarynką
kapustę pekinśką lekko solimy dodajemy marchewkę.
Surówka z kapusty pekińskiej z mandarynką
Dokapusty pekińskiej dodajemy odsączone mandarynki.

Tagi:

kapusta