bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Prosta surówka z kapusty pekińskiej z suszoną żurawiną, bardzo często podaję ja do drobiu. Jest bardzo smaczna.

Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną

 

  • 0,5 kapusty pekińskiej

 

  • 1 marchewka

 

 

 

  • majonez

 

 

 

  • cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną
Kapustę pekińską myjemy, osuszamy, drobno kroimy, marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, wszystko przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny.

Żurawinę zalewamy gorąca wodą, odcedzamy, dodajemy do pozostałych składników.

Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku sola, pieprzem oraz cukrem, wszystko dokładnie mieszamy.