motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Surówka z kapusty pekińskiej z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki, jabłka, pomidora, cebulki czerwonej w sosie czosnkowym.

Surówka z kapusty pekińskiej z czosnkiem

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z czosnkiem
Oczyszczoną kapustę pekińską kroimy. Pokrojoną kapustę solimy i odstawiamy, aby zmiękła. Obraną cebulę kroimy w piórka i solimy. Obraną marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pomidora kroimy w grubszą kostkę. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z jogurtem. Wszystkie składniki dajemy do miski, dokładnie mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny.