Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem to pyszny dodatek do dań mięsnych. Polecam dla całej rodziny.

Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem

 

  • 250 g młodej kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1-2 łyżki słonecznika łuskanego
  • 4-5 łyżek oliwy
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem
Kapustę szatkujemy, przekładamy do miseczki. Marchewkę obieramy, ścieramy na drobnych oczkach na tarce do jarzyn - dodajemy do kapusty i mieszamy. Koper drobno siekamy - dodajemy do surówki - mieszamy, całość doprawiając solą i pieprzem. Skrapiamy oliwą z oliwek.

Na wierzch nakładamy słonecznik. Podajemy.
Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem
Kapustę szatkujemy, przekładamy do miseczki.
Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem
Marchewkę obieramy, ścieramy na drobnych oczkach na tarce do jarzyn - dodajemy do kapusty
Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem
Całość dokładnie mieszamy do połączenia się składników
Surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem
Koper drobno siekamy - dodajemy do surówki - mieszamy, całość doprawiając solą i pieprzem.