jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Surówka z pekinki z papryką i jagodami goji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taką surówkę z kapusty możesz podać do pieczeni i ziemniaczków, można też ją zjeść bez dodatków.

Surówka z pekinki  z papryką i jagodami goji Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z pekinki z papryką i jagodami goji

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekinki z papryką i jagodami goji
Mieszamy sok z cytryny z oliwą, doprawiamy solą, białym pieprzem i cukrem. Myjemy i osuszamy liście kapusty. Obieramy paprykę z gniazda nasiennego. Obieramy jabłko. Kapustę kroimy drobno, ścieramy paprykę i jabłko. Skrapiamy surówkę przygotowanym wcześniej sosem. Mieszamy, dodajemy połowę jagód goji. Wykładamy surówkę do miseczek, dekorujemy je paskami kapusty i jagodami goji.
Surówka z pekinki  z papryką i jagodami goji
Etap 1 Obieramy paprykę z gniazda nasiennego.
Surówka z pekinki  z papryką i jagodami goji
Etap 2 Obieramy jabłko ścieramy paprykę i jabłko.
Surówka z pekinki  z papryką i jagodami goji
Etap 3 Skrapiamy surówkę przygotowanym wcześniej sosem.