gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1320]

Surówka z pekińskiej i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Tak przygotowaną surówkę z kapusty pekińskiej i rzodkiewki podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - jest pyszna.

Surówka z pekińskiej i rzodkiewki

Składniki:

Surówka z pekińskiej i rzodkiewki

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 120gram rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej i rzodkiewki

ETAP 1:

Surówka z pekińskiej i rzodkiewki
Poszatkowaną kapustę pekińską przekładamy do miski.

Kapustę pekińską drobno siekamy i przekładamy do miski.

ETAP 2:

Surówka z pekińskiej i rzodkiewki
Umyte rzodkiewki kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty.

Rzodkiewki myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy w drobną kostkę.

ETAP 3:

Surówka z pekińskiej i rzodkiewki
Na koniec dodajemy szczypiorek, przyprawy oraz majonez i kwaśną śmietanę.

Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Do sałatki dodajemy na koniec majonez,kwaśną śmietanę i przyprawy: sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Surówkę przekładamy do ozdobnej miski.