Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Surówka z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Połączenie marchewki i jabłka z kwaśnym rabarbarem to świetny pomysł na pyszny dodatek do dania z mięsem.

Surówka z rabarbarem

Składniki:

Surówka z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Surówka z rabarbarem

ETAP 1:

Surówka z rabarbarem
Obraną marchewkę zetrzeć a rabarbar posiekać.

Marchew i rabarbar obrać ze skórki. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich otworach, rabarbar pokroić w cienkie pół krążki.

ETAP 2:

Surówka z rabarbarem
Obrane i starte jabłko skropić sokiem z cytryny.

Marchewkę i rabarbar włożyć do miski, dodać starte na grubej tarce jabłko, skropić odrobiną soku z cytryny.

ETAP 3:

Surówka z rabarbarem
Posiekany szczypiorek i cebulę połączyć z warzywami.

Cebulę i szczypiorek drobno posiekać, wsypać do przygotowanych warzyw z jabłkiem.

ETAP 4:

Surówka z rabarbarem
Przygotowane produkty wymieszać ze śmietaną i przyprawami.

Wszystkie składniki połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.

Tagi:

surówka