AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Surówka z pekinki i papryki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki.

Surówka z pekinki i papryki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z pekinki i papryki

 

  • połowa niezbyt dużej kapusty pekińskiej
  • po kawałku różnokolorowej papryki- żółtej, zielonej, czerwonej i pomarańczowej
  • 2-3 małe ogórki
  • 2 średnie pomidory
  • 1 średnia cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, cukier, odrobina curry
  • oliwa lub sos czosnkowy.

Sposób przygotowania:

Surówka z pekinki i papryki
Wszystkie warzywka umyć, obrać ze skórek, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych. Paprykę i kapustę pekińską pokroić na cienkie paseczki, ogórki na plasterki, cebulę na cienkie półplasterki lub ćwiartki, pomidora w kostkę, czosnek przecisnąć lub drobno skroić, natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w misce i doprawić. Skropić oliwą lub polać sosem czosnkowym. Gotową surówkę posypać natką pietruszki.
SMACZNEGO :)
Surówka z pekinki i papryki
Surówka z pekinki i papryki z dodatkiem sosu czosnkowego.