misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Surówka z kapusty włoskiej i marchwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Posypać bazylią, podawać do białego mięsa, np. drobiu.....

Surówka z kapusty włoskiej i marchwi

Składniki:

Surówka z kapusty włoskiej i marchwi

 

  • 40 dag kapusty włoskiej
  • 2 marchewki
  • jabłko
  • cebula
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 łyżki oleju
  • sok z cytryny2 łyżki posiekanej bazylii
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty włoskiej i marchwi
Kapustę podzielić na ćwiartki, poszczególne liście pokroić na małe romby. Posolić, oprószyć pieprzem. Marchew wyszorować, oskrobać, zetrzeć na grubej tarce i posypać nią kapustę. Jabłka umyć i zetrzeć na jarzynowej tarce, skrapiając sokiem z cytryny. Cebulę obrać, posiekać, sparzyć, odcedzić i ostudzić. Cebule i jabłko rozłożyć na warstwie marchwi. Keczup wymieszać z olejem i polać surówkę. Posypać bazylią, podawać do białego mięsa, np. drobiu.