dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 586]

Surówka z kapusty z dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetna jako dodatek do pieczonych mięs

Surówka z kapusty z dynią

Składniki:

Surówka z kapusty z dynią

 

  • pół malej główki białek kapusty
  • pół kg dyni
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 łyżki jogurtu
  • sól
  • pieprz
  • szczypta suszonego czosnku
  • szczypta suszonego oregano

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z dynią
Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, usuwamy głąb i bardzo drobno szatkujemy. Oprószamy sola i odstawiamy na 5 min by zmiekła.
Dynię obieramy ze skóry, usuwamy ziarna, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o duzych oczkach, dodajemy do kapusty.
Przygotowujemy sos.
majonez mieszamy z jogurtem, pieprzem, czosnkiem oraz oregano. Sosem polewamy surówkę, mieszamy i podajemy.

Tagi:

kapusta dynia