monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1328]

Surówka z kiszonej i szpinaku do obiadu

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dochodzę do wniosku,że sałatki i surówki to najlepiej mi wychodzą, co myślicie? to zestawienie jest zaskakujące ale bardzo dobre:))

Surówka z kiszonej i szpinaku do obiadu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kiszonej i szpinaku do obiadu

 

  • garść kapusty kiszonej (średniej wielkości garść)
  • duża garść młodego szpinaku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 4 rzodkiewki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 3 gałązki koperku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej i szpinaku do obiadu
Szpinak umyć,osuszyć i bardzo drobno pokroić. Przełożyć do miski. Kapustę przepłukać pod wodą,odsączyć i odcisnąć z wody. Pokroić drobno. Dodać do szpinaku. Wypłukany szczypiorek posiekać. Sprawione rzodkiewki zetrzeć na dużych oczkach i lekko odcisnąć ze soku. Dodać do miski. Cebulę drobno poszatkować. Koperek opłukać i pokroić drobno. Dodać do miski. Doprawić solą i pieprzem i wszystko wymieszać. Dodać oliwę,sok z cytryny oraz cukier. Dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Podawać np. do rybki. Smacznego!:)
Surówka z kiszonej i szpinaku do obiadu
szpinak opłukać osuszyć i pokroić bardzo drobno
Surówka z kiszonej i szpinaku do obiadu
kiszoną wypłukać i także drobno pokroić rzodkiewkę zetrzeć na tarce
Surówka z kiszonej i szpinaku do obiadu
cebulę i koperek drobno posiekać i dodać do miski

Tagi:

szpinak