luna76

luna76

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i zdrowa surówka z kiszonej kapusty to źródło zdrowia i młodości oraz niezastąpiony dodatek do obiadu.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 2 marchewki
  • 2 średnie cebule
  • 2 kwaśne jabłka
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • olej kukurydziany

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę opłukuje w z nadmiaru soku - jeśli jest zbyt kwaśna, czynność powtarzam. Odciskam i szatkuję. Jabłka i cebulę obieram i kroje w kostkę. Oczyszczoną marchew ścieram na tarce jarzynowej na dużych oczkach. wszystkie składniki mieszam ze sobą, doprawiam do smaku solą, pieprzem i cukrem i polewam kilkoma łyżkami oleju. Wymieszam i gotowe.