agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Surówka z kiszonej kapusty i papryki konserwowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna, szybka i prosta w wykonaniu surówka wykonana z zimowych zapasów. Idealnie łączy się do sosów i mięs.

Surówka z kiszonej kapusty i papryki konserwowej

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty i papryki konserwowej

 

  • 40 dag kiszonej kapusty
  • 4 strąki papryki konserwowej
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty i papryki konserwowej
Paprykę konserwową osączyć, następnie pokroić w drobna kosteczkę. Kapustę kiszoną roztrząsnąć dwoma widelcami, ewentualnie posiekać na drobniejsze kawałki.

Cebulę obrać i pokroić w cienką kosteczkę. Paprykę, kapustę i cebulę wymieszać, doprawić pieprzem, następnie skropić oliwą lub oleje.

Całość dokładnie wymieszać.