Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty i śmietany.,
Kapustę kiszoną odsączamy i siekamy. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę i marchewkę mieszamy ze sobą. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy śmietanę i ponownie mieszamy. Surówka jest gotowa do jedzenia zaraz po przyrządzeniu. Smacznego :))
zewa
joaska500
Żadne porównanie nie przychodzi mi do głowy.... : ) Na pewno śmietana łagodzi kwaśny smak kiszonej kapusty. Taką surówkę robiła moja mama od kąt pamiętam, więc takie połączenie mnie nie dziwi. Zawsze możesz zrobić odrobinę podobnej surówki, tak tylko na spróbowanie, być może Ci zasmakuje :)
zewa
Jutro będę robić golonkę z kiszoną kapustą to może troszkę zrobię, bo jestem bardzo ciekawa tego połączenia.